top of page
DSC_2681_edited.jpg

ABOUT US

ステーンハンマル友の会は、スウェーデンを代表する作曲家の一人、ヴィルヘルム・ステーンハンマル (1871 - 1927)の音楽を中心に、スウェーデンの音楽を紹介する目的で 2004年から活動を開始した演奏家団体です。

2011年10月に一般社団法人を設立。現在は、一般社団法人ステーンハンマル友の会 として活動をしております。発足当初より、毎月のサロンコンサート、そしてコンサートホールでの「スウェーデン音楽の調べ」シリーズなどの多くの演奏会を企画して参りました。サロンコンサートでは、スウェーデン音楽を織り交ぜつつ、様々な曲目を演奏し、クラシック音楽全般の普及にも取り組んでいます。

2011年ー2014年、東京都府中市にて、「 府中の夏 北欧の風音楽祭」を開催。

​しばらく不定期な演奏会開催をしておりましたが、2019年より、夏のコンサート開催を再開。スウェーデン在住の

会員によるインターネットも使ったスウェーデンからの情報発信も始め、日本とスウェーデンの音楽交流も目指しています

Musikföreningen Stenhammars Vänner är en musikergrupp som presenterar och framför svensk klassisk musik i Japan. Föreningen, som på engelska kallas ”Friends of Stenhammar”, grundades 2004. Sedan grundandet har ett stort antal konserter och konsertserier getts med musik av svenska kompositörer som Wilhelm Stenhammar, Wilhelm Peterson-Berger, Hugo Alvén, Emil Sjögren, Hilding Rosenberg, Kurt Atterberg, Gunnar de Frumerie, Maurice Karkoff, Joseph Martin Kraus. Vid musiksällskapets konserter står förstås musiken i centrum, men den sätts in i ett större kulturellt sammanhang genom välskrivna presentationer av både kompositörerna och de musikstycken som framförs på konserterna. Under 2011 – 2014 har de även inbjudit svenska musiker till sin veckolånga musikfestival för nordisk musik fyra gånger. 

(Vi är inte konsertarrangör. Vi arrangerar konserter huvudsakligen med oss själva. Vi  samarbetar gärna med andra musiker m.fl. Men vi kan inte stå för ekonomi. Vi tar emot samarbete, om båda parter kan ta ansvar även för ekonomi. )

アンカー 1
bottom of page